



Zoals in het eerdere bericht stond vermeld, verliep onze reis enorm vlot. We kwamen zondag tijdig aan in ons wel erg ruime appartement en kregen voldoende de tijd om wat uit te rusten.
Maandag was het dan tijd om onze collega's te leren kennen en kregen we meteen een korte rondleiding op het bedrijf. Aangezien we allebei de richting biotechnologische wetenschappen volgen, vlogen we er meteen in door in het labo een paar tests uit te voeren op de wijnen (onder meer het meten van de pH-waarden en de sulfieten). Nadien werden we ook ingeschakeld tijdens het bottelen. Hierbij wordt er eerst een dop op de fles gezet die meteen daarna volledig mechanish wordt vastgemaakt. Vervolgens worden er ticketjes en labels op geplakt en worden de flessen per 6 in een doos gestoken. Ten slotte wordt alles ingepakt op grote pallets en is alles klaar voor verzending.
Dat het om een groot bedrijf gaat, werd meteen duidelijk rond de middag, toen er een vrachtwagen kwam aanrijden met zo'n 26 000 liter wijn. Ontzettend indrukwekkend dat we die bovendien mochten helpen overpompen in een ondergrondse wijnopslag (zie foto).
We verblijven hier in de gemeente Maluenda en na het werk kregen we even de tijd om op verkenning te gaan, voornamelijk ook omdat we nog een winkeltje moesten vinden. We sloten de dag samen af met zelfgemaakte spaghetti in tomatensaus met gehaktballetjes. Meer dan geslaagde eerste dag dus!
Dinsdag mochten we mee op pad met Niclas. Hij staat in voor het onderhoud van de wijngaarden. We hielpen mee om takken tussen de wijnranken te verwijderen, zodat die de bloesems niet zouden aantasten wanneer de tractor erover rijdt. Voorbereidend werk is minstens even belangrijk! Na de middag spendeerden we best veel tijd aan het uitspoelen van een van de wijntanks.
's Avonds passeerden we opnieuw nog even langs de winkel en konden we wat ontspannen. Dat kwam goed uit, want we konden hierdoor de voetbalwedstrijd Engeland-België volgen.

Reactie plaatsen
Reacties