
In de nacht van Pasen op Paasmaandag is er een veulen geboren en dat moest wat vitamines krijgen. We moesten ook het veulen helpen met te drinken, want het veulen wist niet wat het moest doen. Door wat honing aan de tepels van de mama te doen, had het veulentje snel door wat er moest gebeuren en zo begon het veulen uiteindelijk te drinken. Voor de rest had ik een rustige dag, want het was een feestdag in Duitsland. Na 14u was ik vrij en heb ik wat gewandeld in de natuur en een film bekeken. Tijd voor wat me-time dus.
De volgende dagen heb ik uiteraard weer moeten helpen met de stallen proper te maken, paarden buiten te laten en te helpen met longeren. Ook kwam de hoefsmid en bij sommige paarden moest ik helpen met hen af te leiden en rustig te houden tijdens de hoefcontrole. Nadien heb ik ook nog wat leer gepoetst en in de namiddag heb ik een rijles gekregen van Dani. Ze heeft me de basis uitgelegd en ik heb er van genoten. Zeker voor herhaling vatbaar!
Donderdag moest Dani zelf een stage gaan volgen in een dierenartsenpraktijk op anderhalf uur van hier. En ik mocht mee! :) We moesten hiervoor vroeg opstaan, maar dat was het waard. We zijn rond 6u30 vertrokken en kwamen er aan om 8u. Eerst mochten we meekijken hoe ze een controle van de eisprong uitvoerden. Ze gaan hierbij na hoe lang het nog zou duren voor de eisprong plaatsvindt. Zo weten ze wanneer het tijd is om te insemineren. Ook hebben ze een paard hormonen gegeven zodat ze binnen de 36 uur begint te ovuleren. Het was een drukke dag, want ik heb ook mogen meekijken hoe ze een abces verwijderden van het been van een paard en bovendien had ik ook het geluk dat ik 2 operaties heb mogen mee volgen.
De eerste was met een veulen waarbij de navel slecht was afgesnoerd waardoor deze helemaal ontstoken zat. Deze navel hebben ze dan verwijderd; de operatie duurde toch wel anderhalf uur ongeveer. De tweede operatie was een operatie met een camera. Een groot volwassen paard had last van zijn achterste enkel en men ging via een camera in de enkel en tussen de spieren en de pezen. Daar hebben ze gezien dat er een ontsteking zat op bepaalde plekken. Ze hebben geprobeerd om die weg te schrapen, maar het was al te vergevorderd en aangetast om het paard helemaal beter te krijgen. Er zit dus niets anders op dan dat het paard met de beschadiging zal moeten leren leven. Ze zullen ervoor zorgen dat het paard zo weinig mogelijk pijn heeft en dat het wel nog steeds kan rijden. Helaas zal het wel nooit meer 100% pijnvrij zijn.
Vrijdag was meteen ook de laatste stagedag. Nog een laatste keer genieten van de activiteiten en de familie waar ik de afgelopen weken zo warm ben opgevangen. Na een stagebezoekje van mevrouw Meersschaut zat mijn stage er officieel op. Ik ben enorm dankbaar voor de kans die ik gekregen heb en ga met veel nieuwe herinneringen terug naar huis.



Reactie plaatsen
Reacties