

Na een rustgevend en cultureel weekend zijn we begonnen aan de tweede stageweek. We startten de dag met de schapen eten en water te geven. Daarna hebben we de kippen buiten gelaten, omdat het de hele dag mooi weer was. Daar heb ik ook de voorkant van de schapenvoederplaats schoon gemaakt. Vervolgens hebben we de komkommers en de tomaten die beneden in het huis stonden in het greenhouse gezet, omdat het ondertussen wel warm genoeg is voor deze planten.
Toen we rond 10u30 in het greenhouse binnengingen bedroeg de temperatuur al 28°C, wat echt heel warm is in vergelijking met de buitentemperatuur. Nadat ik de grond heb voorbereid, hebben we de komkommers geplant in de bakken aan de zijkant van de greenhouse en ben ik begonnen met touwen uit elkaar te halen. Die zorgen ervoor dat als de komkommerplant gaat groeien we deze kunnen vastmaken aan het touw zodat hij mooi recht groeit. Als laatste taak van de dag hebben we stro gelegd op de bodem waar de komkommer groeit zodat er geen warmte ontsnapt in de open lucht.
Dinsdagmorgen heb ik beneden alle planten water geven. Daar staan nu vooral microgreens, dus kleine groene planten. Daarna hebben Tone en ik de schapen eten gegeven en heb ik ook de plaats voor de schapenvoederplaats schoongemaakt door al het overtollige hooi te verwijderen.
In de namiddag heb ik verder gedaan met de touwen voor de tomaten van gisteren en deze opgehangen aan een lijn. Op het einde van de dag hebben we alle kippen terug in hun hok gestoken. Niet zo simpel, wetende dat we ook 10 minuten achter 1 kip moesten lopen om ze te kunnen vangen.
Zoals je merkt, moet er enorm veel gezaaid worden nu de temperaturen stilaan aanvaardbaar beginnen te worden. Onder meer salades (die worden nog in de greenhouse geplant), broccoli, rode biet...er is meer dan werk genoeg. Intussen kan ik ook weer rekenen op de hulp van Lara die terug is op het bedrijf.



Reactie plaatsen
Reacties
Fien, bijna het einde van je stage. Een goede terug reis gewenst en tot in Beernem voor een dikke knuffel Oma en Opa